Theralen droppar

Theralen, som är ett läkemedel med många användningsområden, finns att få både som tabletter och som orala Theralen droppar.

Här kan du läsa lite om läkemedlet Theralen i form av orala droppar.

Om du har fått Theralen utskrivet, i form av droppar, så har du fått en lösning som innehåller 40 milligram av läkemedlet per milliliter lösning.

Det är en ljusgul och klar lösning som du ska dosera med hjälp av den pipett som följer med din medicin. Det är viktigt att du använder just den pipetten så att du lätt kan få den rätta doseringen. Som alltid då det gäller medicin, är det viktigt att ta just den dos din läkare föreskriver, för att du ska få ut den bästa effekten av din medicin.

Din läkare sätter en dos som är anpassad efter dig som individ, och dosen bestäms av de besvär du behandlas för.

Varför har du fått Theralen droppar?

Theralen är ett läkemedel som används för en rad olika besvär.

Du kan ha fått Theralen droppar om du har sömnbesvär eller lider av oro, men det kan lika gärna bero på att du har allergiska besvär, kanske med klåda. I vissa fall kan du också få dessa droppar utskrivna för att motverka illamående eller kräkningar. Läkaren kan också använda dessa droppar som hjälp om ditt barn har svåra sömnproblem, eller lider av allergi och klåda.

Även barn med beteenderubbningar och tillstånd av oro kan få Theralen droppar.

Eftersom Theralen är ett läkemedel med lugnande effekt, men som till skillnad mot många andra lugnande medel inte är beroendeframkallande, kan det också hända att din läkare skriver ut just detta medel om du har oro eller ångest som beror på ett missbruk. Det kan gälla både ett alkoholmissbruk och narkotikamissbruk.

Har du beroendeproblem vill de flesta läkare inte skriva ut sådana medel som kan orsaka ännu större problem, och då kan just Theralen droppar vara ett bra alternativ.

Hur du ska ta dina Theralen droppar

För det första är det viktigt att du följder den ordination som din läkare givit när han skrev ut just dessa droppar till dig.

Doseringen styrs alltid av vad du behandlas för, samt hur du som individ behöver behandlas, och detta är det bara din behandlande läkare som kan veta.

Därför ska du inte på eget bevåg öka eller minska den dos du fått utskriven.

Dropparna är smaksatta och sägs smaka mint, men det är många som tycker att smaken är obehaglig. Du ska som sagt använda den medföljande pipetten när du doserar medlet, och du blandar dropparna i en dryck i ett glas. Du kan välja att blanda med saft, juice eller kaffe. Det kan vara bra att ta något som du tycker om smaken på, särskilt om du inte tycket om smaken på dropparna.

Du får dock inte blanda dem med mjölk.

Eftersom dropparna innehåller socker är det bra om du sköljer munnen med vatten efter att du tagit dina droppar. Det är också bra om du tänker på att vara lite extra noga med tandborstningen under den tid du tar dessa droppar. Kom också ihåg att stoppa ner flaskan tillbaka i kartongen när du tagit din dos.

Dropparna är ljuskänsliga och därför ska du förvara dem i kartongen, eller ställa in dem i ett mörkt skåp när du inte använder dem.

Biverkningar vid användande av Theralen droppar

Alla läkemedel ger biverkningar i någon form, men du behöver inte låta dig skrämmas av detta.

Det är inte alla som använder ett läkemedel som drabbas av biverkningar, och vissa av biverkningarna är dessutom mycket sällsynta.

Om du tar Theralen droppar kan du känna av:

  • trötthet
  • lindrig yrsel
  • huvudvärk
  • nästäppa och / eller muntorrhet

Dessa är de vanligaste biverkningarna av detta läkemedel.

Biverkningarna visar sig i högre grad ju större dos du tar av medicinen, och de brukar oftast förekomma under den första tiden du använder dropparna. Vanligtvis försvinner besvären av sig själva efter en tid, så om du inte har svåra besvär behöver du inte göra någonting, utan bara vänta ut dem.

I sällsynta fall kan också andra biverkningar uppstå, och om dessa kan du läsa både i din bipacksedel och om du läser om almemazin – samt Theralen biverkningar.

Almemazin är nämligen det verksamma ämnet i Theralen droppar, och det är det ämnet som orsakar eventuella biverkningar.